Escola de Música Roser Cabanas

Escola de Música Roser Cabanas

dissabte, 19 de maig del 2012

Ja tenim nom


Escola Municipal de Música “Roser Cabanas”

Ja tenim nom propi per a la nostra escola, és el de la seva fundadora, Roser Cabanas i Antich. El dia 26 d’octubre de 2011, el Ple de l’Ajuntament va aprovar la proposta de donar el nom de la seva fundadora i primera directora a l’Escola Municipal de Música de Cornellà, amb l’única abstenció del Partit Popular. L’Acord municipal senyala que es tracta d’una proposta d’ampli consens ciutadà i institucional. I, que és un merescut reconeixement i homenatge a la persona i trajectòria professional de la Roser Cabanas, de la qual se’n destaca la seva tenacitat i esperit lluitador. Així, com l’important aportació que va fer a la millora de la cultura i l’educació de la nostra ciutat, que va anar més enllà de l’ensenyament de la música.

Aquesta mestra de mestres va morir a Vic el dia 29 de desembre de 2010, pocs dies abans de fer 72 anys, i fins l’últim dia va estar vinculada a Cornellà, ja que cada dijous baixava des de Vic per dirigir la coral de gent gran del Casal d’avis Jaume Nualart. Tal com us explicàvem en l’anterior Faristol, una comissió ciutadana formada principalment per antics alumnes, alguns dels quals han arribat a guanyar-se la vida sent músics, va iniciar l’any passat una campanya per demanar a l’Ajuntament que es reconegués la tasca pionera de la Roser Cabanas relacionada amb l’ensenyament musical als nens i nenes de Cornellà, batejant l’escola amb el seu nom. La campanya, a la qual va donar suport l’Associació de mares i pares de l’escola de música, va incloure una recollida popular de signatures a favor de la proposta, que en va sumar prop de 1.500, i un sentit homenatge que es va celebrar el dia 26 de novembre de 2011 al Patronat Cultural i Recreatiu, en el qual va participar el Combo de Pop Clàssic de l'Escola, dirigit pel mestre Albert Andreu.

Un llegat digne de reconeixement
La Roser Cabanas ha deixat un important llegat musical a la ciutat de Cornellà de Llobregat, a la que va arribar a finals dels anys 70. Abans de fundar l’escola de música, de la que en va ser 15 anys la directora, va crear al barri de l’Almeda la coral infantil Els Flautins, que va ser l’embrió de l’escola, i va exercir de mestra de música a l’Escola Els Pins, quan encara es deia Pius XII. El dia del seu emotiu homenatge van ser molts els que van considerar que, finalment, se li havia fet un acte de justícia, i van recordar la força, l’empenta i el bon fer de la seva estimada mestra. Un reconeixement que ara es completa amb la decisió de anomenar l’escola amb el seu nom.

En el moment de preparar aquest Faristol, el Departament de Polítiques de Ciutadania, ens comunica que el nou rètol per penjar a l’entrada de l’escola amb el canvi de nom, ja està encarregat de fa dies i que en qualsevol moment estarà llest perquè els tècnics vinguin a col·locar-lo. El model és igual al que hi ha ara, d’acord al disseny unificat que té l’Ajuntament per a tots els edificis públics de la ciutat. Confiem, en que a la publicació del Faristol ja llueixi al costat de la porta de l’escola. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada