Escola de Música Roser Cabanas

Escola de Música Roser Cabanas

Consell Escolar



EL CONSELL ESCOLAR NO VA INCLOURE EN L’ORDRE DEL DIA DE L’ÚLTIMA SESSIÓ ELS PUNTS PROPOSATS PELS PARES

El passat 23 d’octubre el President de l’AMPEM va recollir en una carta lliurada al Director de l’Escola i President del Consell Escolar els següents punts que la Junta Directiva de l’AMPEM proposava de tractar al Consell Escolar del 23 de novembre passat:
1)      Incloure al Projecte Educatiu de Centre  un Pla d’Acció Tutorial que contempli determinat nombre d’entrevistes al llarg del curs dels profesors amb les famílies per valorar l’actitud i l’aprofitament dels nostres fills a classe.
2)      Establir una Avaluació continuada i homegènia (d’acord amb la normativa del Dep. d’Educació de la Generalitat en matèria d’educació musical, i com ja fan altres escoles municipals de música) que valori si l’alumnat ha assolit o no els objectius del curs.
3)      Estudiar seriosament la proposta de l’AMPEM d’obrir els matins l’Escola Municipal de Música de Cornellà oferint el seu equipament a tot l’alumnat d’Educació Primària i Secundària, com ja fa, per exemple, l’Escola Municipal de Música de Sant Boi i com proposàvem al reportatge del Faristol especial 25 Anniversari.
4)      Participar en el servei d’Assessorament Tècnic de la Diputació de Barcelona (adreçat a les Escoles Municipals de Música) per millorar la qualitat tècnica del Projecte Educatiu de Centre i per orientar l’Escola i l’Ajuntament en el Model d’Escola Municipal de Música que es vol per a Cornellà, i
5)      Tot plegat es podria resumir en la necessitat que tots treballem per aconseguir l’homologació oficial dels estudis musicals impartits a l’Escola Municipal de Música de Cornellà.

Arribat el dia en què es va celebrar el Consell Escolar, després d’ajornar-lo de forma sobtada, comprovem que no s’havia inclòs a l’ordre del dia cap ni un dels punts proposats pels pares. I encara no ens queixéssim: perquè, segons el representant municipal al Consell, si tenim un Consell escolar “és perquè l’Ajuntament ho vol, ja que no està obligat a fer-ho...”. Què bons que són, els de l’Ajuntament!  

Els primers quatre punts que sí figuraven a l’ordre del dia (1. Aprovació de l’acta del Consell anterior, 2. Informació sobre l’organització de les classes d’instrument, 3. Concert de Nadal, 4. Reglament de Règim Interior, encara pendent d’aprovació, amb les aportacions de l’AMPEM), tots quatre punts  es van liquidar en quatre minuts, a raó d’un minut per punt. Sense debat.

El nostres representants, el President de l’AMPEM, Albert Otero, i  Robert Clotas, elegit  per pares i mares, van  protestar per  no incloure  els punts proposats per l’AMPEM en l’ordre del dia i van haver d’acontentar-se fent servir el 5è punt de Precs i preguntes.  Però  ho van aprofitar, vaja si ho van aprofitar!: S’hi  va poder debatre els restants 50 minuts.

Albert Otero, President de l’AMPEM, va parlar de la necessitat que l’Escola Municipal de Música s’obri a la ciutat participant activament, professors, alumnes i pares,  en events musicals que se celebren periòdicament a Cornellà: Jordiada, Festival de Pallassos, Festival de Joves Músics, etc. com proposàvem al Faristol del 25è Anniversari. Va fer servir el mateix argument que l’Emilio Gómez (director de l’Escola de Música de Can Tirel) en les seves declaracions per al reportatge del Faristol 25 Anniversari: per a tots, mestres, famílies i, sobretot, alumnes, el més encoratjador després del necessari entrenament entre setmana, és sortir diumenge a jugar un partit; en el nostre cas, participar,  amb d’altres, en esdeveniments musicals a Cornellà, al Baix Llobregat, fer intercanvis amb altres escoles, etc.

En aquesta  línia Robert Clotas va manifestar la seva alegria i, alhora, el seu enuig en veure en una publicació de l’Ajuntament de Cornellà la programació, al Patronat el novembre passat, d’una actuació dels alumnes de l’Escola Municipal de Música de Sant Boi: alegria perquè alumnes d’una altra escola  actuen davant del públic al local del Patronat i subvencionat pel nostre Ajuntament; enuig perquè la nostra escola, la de Cornellà, està encara lluny de tot això. Aquests sentiments d’en Robert segur que els compartim molts de nosaltres, fins i tot afegiríem  un altre, de sentiment: l’enveja perquè l’Ajuntament no és encara sensible a això . Però res no és impossible si, entre tots, ens proposem de fer-ho, amb voluntat... sense por a debatre, escoltant, fins i tot,  mares i pares.